Sciencecamp 2015

Vibenshus Skole havde igen i år elever med på Sciencecamp på Mærsk Mckiney Møller Videnscenter. Emnet var Raketter og Rumteknologi. Der blev eksperimenteret med raketbrændstof og raketmotorer og regnet på Marsekspeditioner.

Det er 3. år  skolen deltager i projektet, som er et samarbejde mellem 14 skoler i distrikt østerbro/indre by. Eleverne mødes på et senere tidspunkt til et gensynsarrangement.

Se link, hvor nogle af de fremstillede raketter affyres:

1.y var inde at vinke til dronningen.

1.y var inde at vinke til Dronning Margrethe. Både vores dronning og kronprinseparret smilede og vinkede venligt til børnene, da de så børnenes fine kongekroner, som Gitte havde klippet til dem.
Det var en stor oplevelse.

Valghold laver apps.

På valgholdet "Medier og kreativ kommunikation" har vi lavet kommunikation -apps. Eleverne har givet deres bud på, hvilke de syntes mangler på markedet.
Elevernes applikationer bød bla. på redskaber der kan bla. hjælpe folk til at søge kvalificeret arbejdskræft i nærområdet, kommunikere med folk med samme interesser på youtube, anmelde mad og dele opskrifter og et professionelt kommunikationsredssab til arbejdspladser.

Stavetræning og bevægelse

Stavetræning med motion
8. klasserne øvede onsdag den 22. oktober deres staveord til diktaten med sjippetorv i hånden og smil om læben. Eleverne skulle stave, mens de hoppede for hvert bogstav. Der blev flittigt tjekket efter, om ordene blev stavet korrekt, og flere elever fandt gamle sjippetricks frem, fra dengang frikvartererne blev brugt på sådanne aktiviteter.

Gallafest 2015

Torsdag d. 9. april holdt overbygningen gallafest. Piger i flotte kjoler og nyfriserede drenge i skjorte, slips og jakkesæt, spiste først klassevis i salen. Bagefter var der dans, hvor et mobilt diskotek spillede op og gav stemning med lysshow og røgmaskiner. Endnu en gang fik vi afprøvet, at vores nye brandalarmeringssystem virker, og at man ikke kan snyde det med en røgmaskine som udspyer vanddamp. Alle måtte lige en tur i gården, mens brandvæsnet kom forbi og slog brandalarmen fra. En super god fest, hvor alle hyggede sig og dansede lige til vi sluttede kl. 22.00. Tak til elever og lærere i udskolingen for en god fest.

Vores nye super læringscenter

Så åbnede vores nye læringscenter. Helle og Susan har i de sidste par måneder knoklet med at indrette vores nye læringscenter og nu er det færdigt. Allerede fra første sekund blev der læst på livet løs i vores nye læringscenter. Stor tak til Helle og Susan for deres store indsats.

Christian Munch Thorsen

Vibenshus Skole er en skole i vækst og det naturlige valg for områdets forældre midt på Østerbro.

Vi er en ældre skole med 122 år på bagen, som rummer 576 elever og 50 ansatte struktureret i 2½ spor på vej til de 3. Skolen er kendetegnet ved en aktiv og konstruktiv forældregruppe og skolebestyrelse, en engageret og ambitiøs medarbejdergruppe, kvikke elever i trivsel og et dynamisk og udviklingsorienteret ledelsesteam.

Vi er stolte af vores skole, og lægger vægt på at alle kan føle sig trygge, at alle trives og bliver mødt med venlighed og respekt. Skolen er præget af nærvær og mangfoldighed med plads til forskellighed. Værdier som ligeværd, demokrati, tillid og respekt ligger højt på vores dagsorden.

For at ruste eleverne bedst muligt til fremtiden, stimulerer vi deres nysgerrighed og åbenhed overfor omverdenen, og møder dem altid i øjenhøjde. Sammenholdt med et højt fagligt niveau og en solid økonomi har Vibenshus Skole et særligt godt fundament at bygge videre på.

Ud over at være midt i en udbygnings- og renoveringsproces, står vi overfor implementeringen af den nye folkeskolereform, en opdeling af skolen i to afdelinger og et særligt fokus på lærernes teamsamarbejde.