Sciencecamp 2015

Vibenshus Skole havde igen i år elever med på Sciencecamp på Mærsk Mckiney Møller Videnscenter. Emnet var Raketter og Rumteknologi. Der blev eksperimenteret med raketbrændstof og raketmotorer og regnet på Marsekspeditioner.

Det er 3. år  skolen deltager i projektet, som er et samarbejde mellem 14 skoler i distrikt østerbro/indre by. Eleverne mødes på et senere tidspunkt til et gensynsarrangement.

Se link, hvor nogle af de fremstillede raketter affyres:

Gang i legepatruljen.

Eleverne i 6. klasse på Vibenshus Skole er Legepatrulje og sætter gang i legen for eleverne i 1.-5. klasse i det store frikvarter om tirsdagen. Med stort engagement og stor tålmodighed går det løs over hele skolen: Høvdingebold i idrætssalen, stikbold i tumlesalen, basketkamp og foboldturnering på boldbanen og tegnekonkurrence i forhallen. Alt i alt var omkring 150 elever med i Legepatruljens aktiviteter denne dag.

Flot klaret af alle - både store og små.

9.klassernes Sidste skoledag

9. klasserne afholdte sidste skoledag. Den store dag startede med morgenmad med flere af årgangens lærere og elever. Eleverne underholdte resten af skolen med Quiz og nomineringer. Derefter rykkede vi ud i skolegården, hvor lærerne spillede høvdingebold mod 9. klasserne. Arrangementet fortsatte derefter med vandballoner og karamelkastning.  Det var en rigtig god dag, hvor solen skinnede med glade og våde elever.

Stavetræning og bevægelse

Stavetræning med motion
8. klasserne øvede onsdag den 22. oktober deres staveord til diktaten med sjippetorv i hånden og smil om læben. Eleverne skulle stave, mens de hoppede for hvert bogstav. Der blev flittigt tjekket efter, om ordene blev stavet korrekt, og flere elever fandt gamle sjippetricks frem, fra dengang frikvartererne blev brugt på sådanne aktiviteter.

Streetart 6.z

Workshop og rundvisning med STREETHEART - Åben skole

6.z arbejder i øjeblikket tværfagligt med rettigheder og street art, og havde via Åben Skole fornøjelsen af en workshop Med STREETHEART. Med udgangspunkt i en byvandring på Vesterbro fik 6.z øjnene op for de former for budskaber, der findes i byens rum, samt fik lov til at sætte deres eget præg på byen med nutidige valgplakater. Elever og lærere bliver inddraget aktivt i dialogen og selve workshoppen legede med nye elementer af brainstorming på gadeplan.

Turboforløb for 7. årgang

I uge 22 og 23 har 17 elever fra 7. årgang, og Jeg, været på turboforløb på Øresunds miljøskole.

Vi har I disse 8 dage lært om livet i havnen, både teoretisk og i praksis.

Vi har lavet alt fra at finde mikroplast mellem plankton i mikroskoper, kigge på fiskens anatomi, både indeni og udenpå, og selv være ude og fiske.

Turboforløbet er dog ikke helt slut endnu, da vi skal ud og snorkle d. 16 juni. Det glæder jeg mig rigtig meget til, og så glæder jeg mig også til næste år, hvor vi kan komme med igen.

Det har været et rigtig fedt forløb, vi har lært en masse på en anderledes måde end hvad vi plejer, og vi er blevet bedre venner på tværs af klasserne. Jeg vil klart anbefale det til andre, som interesserer sig for biologi, havet, eller bare elsker den friske luft.

Vh. Asta 7.x og resten af turboforløbsholdet.

Vibenshus Skole er en skole i vækst og det naturlige valg for områdets forældre midt på Østerbro.

Vi er en ældre skole med 122 år på bagen, som rummer 576 elever og 50 ansatte struktureret i 2½ spor på vej til de 3. Skolen er kendetegnet ved en aktiv og konstruktiv forældregruppe og skolebestyrelse, en engageret og ambitiøs medarbejdergruppe, kvikke elever i trivsel og et dynamisk og udviklingsorienteret ledelsesteam.

Vi er stolte af vores skole, og lægger vægt på at alle kan føle sig trygge, at alle trives og bliver mødt med venlighed og respekt. Skolen er præget af nærvær og mangfoldighed med plads til forskellighed. Værdier som ligeværd, demokrati, tillid og respekt ligger højt på vores dagsorden.

For at ruste eleverne bedst muligt til fremtiden, stimulerer vi deres nysgerrighed og åbenhed overfor omverdenen, og møder dem altid i øjenhøjde. Sammenholdt med et højt fagligt niveau og en solid økonomi har Vibenshus Skole et særligt godt fundament at bygge videre på.

Ud over at være midt i en udbygnings- og renoveringsproces, står vi overfor implementeringen af den nye folkeskolereform, en opdeling af skolen i to afdelinger og et særligt fokus på lærernes teamsamarbejde.